Сенатът на САЩ ще гласува военната помощ за Украйна и Израел следващата

...
Сенатът на САЩ ще гласува военната помощ за Украйна и Израел следващата
Коментари Харесай

САЩ решават за военната помощ за Украйна и Израел следващата седмица

Сенатът на Съединени американски щати ще гласува военната помощ за Украйна и Израел следващата седмица, не престават договарянията за промени в политиката за гранична сигурност на Съединени американски щати, които ще бъдат обвързани с финансирането, съобщи водачът на болшинството в Сената Чък Шумър, представен от Ройтерс.

Сенатът ще отсрочи празничната си почивка, която трябваше да стартира на следващия ден, и ще се събере в понеделник, с цел да даде време на договарящите да реализират съглашение. " Толкова доста зависи от нашия триумф ", сподели Шумър. " Знаем, че светът ни следи. "

Издигнатият от Демократическата партия на Съединени американски щати президент Джо Байдън настоява конгресмените да одобряват спомагателен пакет от помощи, който да обезпечи 50 милиарда $ нова помощ за сигурността на Украйна в битката ѝ против съветското настъпление, както и 14 милиарда $ за Израел, който води война против " Хамас " в Газа.

Републиканският ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън, както и републиканците в следения от демократите Сенат, неведнъж са заявявали, че ще гласоподават за тази помощ, единствено в случай че тя е съчетана с нови ограничения за надзор на американско-мексиканската граница. Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки при завръщането си вкъщи след срещи във Вашингтон, съобщи, че чака Конгресът скоро да одобри нужните ограничения.

Във вечерното си видеообръщение Зеленски съобщи, че е чул от ръководителя на Камарата на представителите Джонсън " думи, изразяващи почитание към нашия народ, към нашата битка. Имаше значими препоръки, значими съглашения. "  

" Ще продължим работата си ", добави той. " Очакваме, че Конгресът ще утвърди основните решения в близко бъдеще ", добави украинският президент.

" Ние би трябвало да спечелим. "

Всяка договорка, реализирана в Сената, който демократите управляват с болшинство от 51-49 гласа, ще би трябвало да получи утвърждението и на Камарата на представителите, която републиканците управляват с 221-213 гласа, преди да влезе в действие. Конгресмените от Камарата на представителите напуснаха Вашингтон по график през днешния ден, с цел да стартират ваканцията си.

" Постигаме прогрес и Белият дом е зает, което е добре. Всичко е окуражаващо ", съобщи пред кореспонденти сенатор  Джон Тюн, републиканец №2 в Сената, като предизвести, че " сега към момента се разискват концепции ".

Все отново някои сенатори и от двете партии показаха угриженост. Републиканският сенатор Том Котън съобщи, че договарящите са постигнали прогрес, само че остават " доста надалеч " от съглашение. Той добави, че демократите не са показали предложенията си в писмен тип и не са взели отношение по настояването на републиканците да лимитират пълномощията на Байдън за " прошка ", които той употребява, с цел да разреши на стотици хиляди мигранти да влязат законно в Съединени американски щати.

Този месец Байдън съобщи, че е готов на обилни отстъпки във връзка с сигурността на границите, за да реализира договорка с републиканците, само че някои демократи разкритикуваха обявените от медиите оферти на Белия дом, които биха лимитирали достъпа до леговище в Съединени американски щати и биха нараснали броя на депортациите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР